Over het festival

De geschiedenis van ons outdoor feestje

Met het Wilhelminaveld vlak voor de deur, kon Gebouw-T het niet laten om een muziekfestival te organiseren. Het Wilhelminaveld is namelijk uitermate geschikt voor optredens, zo blijkt al uit het succes van de Palm Parkies die elke zomer weer op het veld plaats vinden. Het Op De T Festival is een gratis festival wat voor de eerste keer plaats vond op Hemelvaartsdag in 2011. In 2022 zijn we, na twee afgelaste edities vanwege de coronacrisis, eindelijk toe aan de tiende(!) editie. Wederom op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022 van 13:00 tot 20:00. Naast optredens van diverse bands met uiteenlopende stijlen, is er ook een festivalmarkt en een kinderhoek aanwezig. Tevens zijn er eetgelegenheden, dus geen reden om vroeg naar huis te gaan! Na de activiteiten op het veld is het feest nog lang niet over, want dan is er een afterparty in Gebouw-T!

Historie

In 2020 en 2021 kon Op De T Festival helaas niet plaatsvinden vanwege de coronacrisis.

In 2019 stonden The Rootsriders, The Juke Joints, The Calicos, Bas de Meijer en The Vision of Johanna op het programma.

In 2018 stonden Hippe Gasten, Sven Hammond, The Havanas, Papa GoNi en Flat Funk Rock Out op het affiche.

In 2017 genoten we van Hind Hakki, Convoi Exceptionnel, Terra Volta, Michelle David & The Gospel Sessions en 666 The Nightmare.

In 2016 stonden Gifter, Grandview Avenue, Dreadless, Jungle By Night en The Fabulous WannaBeatles op het podium.

In 2015 stonden Danny Vera, TemTemPiés, King Dalton, Smelly Kitchen, Chubby Louis op het podium.

In 2014 stonden Knarsetand, Amariszi, Harry Mo, Duke John en Bradley’s Circus op het podium.

In 2013 stonden Fully Revised and Updated, Farstreet feat Jasper Verstraaten, Reservoir Dogs Band, Leah Rosier And The Two Rootsband en Memphis Maniacs op het podium.

In 2012 stonden Def Americans, One Day Flies, De Hobbyisten, Old Main Drag, The Blue Hogs en Monocle Mint op het podium.

Tijdens het Op De T festival van 2011 waren er onder andere optredens van Johnny Booze and the Voltones, The Kik, Dimestore Hoodoo, La Boutique Fantastique en JP & Seeger Session Band. Op de afterparty in Gebouw-T stonden Def P & The Beatbusters.