Anthony John wordt ook wel ‘Mr. Music’ genoemd. Die tweede naam heeft hij natuurlijk niet gekregen omdat hij zo goed kan boetseren, maar overduidelijk omdat alles wat deze man uitstraalt richting zijn muziek wijst. De in 1969 op Jamaica geboren zanger heeft zijn hele leven gericht op het maken van muziek. En daar waar zijn leeftijdsgenoten zich door middel van hun teksten vaak van hun ‘gangster-kant’ laten zien, predikt Anthony John Love & Unity. Zijn unieke stemgeluid maakt hem een van die zangers waar zijn geboortegrond zo bekend om staat, namelijk fantastische zangers.

In 1996 brengt hij zijn eerste album uit, Do good onder het label van Bold Gold, geïnspireerd door The world of wisdom HAILE SELASSIE! Anthony John schrijft openhartig en nederige teksten die de ziel doordringen. Onder de massa’s Jamaicaanse artiesten, wijst anthony John al veel op de muziek. Hij heeft al enkele platen uitgebracht met de grootste labels uit Jamaica , Penthouse, Diamond Rush, Exterminator, Gargamel, VP, ….

In 2001 zijn beide titels Woman gone left you and Warning uitgebracht onder het platenlabel Penthouse wat zijn carrière een internationale boost heeft gegeven.

In 2006 brengt hij zijn tweede album uit Won’t lose track. Sinds zijn aankomst in Frankrijk ketend hij concerten en optredens als een echte openbaring. Hij ging toen samenwerken met Europese en Franse Labels: Irie Ites (France), Akom Records (France), Zion Gate (France), Rial Agony (Poland), Reggae Remedy (France), Big Belly Prod (Germany), King Sound (France), Wagram (France), en er komt meer…

In 2010 is Anthony nog steeds in productie. Hij brengt zijn derde album uit, Creation. Het is een album wat zeer soepel is en gebouwd op basis van positieve berichten, een wonder.

In 2012 komt zijn vierde album uit Step in de future onder het label van Flyroots production and Mr Music.

Bij Op de T laat hij zich begeleiden door de muzikanten van Dreadless. Een band die in het verleden al eerder en met veel succes de weide hebben bespeeld. Deze combinatie staat dus garant voor een heerlijke show!

Gratis!

Op De T – 2023

Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei 2023, vond de 11e editie van het festival plaats op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom. Op De T Festival is een festival voor jong en oud. Op de line-up stonden: Charades, Mr. Blowfish, Anthony John & Dreadless, The Fortunate Sons en Splendid. Gratis festival voor het hele gezin Het Op De T Festival wordt al …

bekijk editie

Wilhelminaveld

Wilhelminaveld, Bergen op Zoom, Nederland