666 The Nightmare was jarenlang een fenomeen op de Nederlandse podia. Totdat de band besloot om er na 19 jaar mee te stoppen. Maar de band keert special voor het Op De T-Festival terug. De glamrock-horrorband zal griezelige tijden doen herleven.

Na 666 The Nightmare ging een groot deel van de band op in de Queen-tribute band Crazy Little Things dat onlangs de eerste landelijke theatershow afsloot. Voor drummer Jean-Paul Heck en gitarist Conrad Hultermans een mooi moment op eenmalige reunie bij de bandleden te opperen. ,,En iedereen was meteen voor. We hebben in een periode van 19 jaar zoveel mooie dingen gedaan. We deden de support van ondermeer Alice Cooper, Blue Őyster Cult, The Sweet, Uriah Heep en talloze andere grote bands. Daarnaast speelden we jaarlijks Gebouw-T helemaal vol.” De band zal zich storten op de bekendste song uit het oeuvre dat al die jaren werd gespeeld. ,,We hebben in die 19 jaar zeker een playlist van 80 nummers samengesteld dus er valt genoeg te kiezen.” Naast Hultermans en Heck zullen ook gitarist Lars van Herel en bassist Jan Luijks erbij zijn. Zij zijn met Heck de muzikanten die in alle bezettingen van 666 The Nightmare speelden. Zanger Marijn Geluk en zangeres Debby Zimmermann die samen met Van Herel en Heck in Crazy Little Things spelen en het zangfront in de laatste bezetting vormden,  zijn ook van de partij. Op toetsen doet Daniel Snoeren uit Oosterhout mee. Hij was jarenlang de vaste toetsenman en achtergrondzanger van 666 The Nightmare. Of het bij deze ene gig blijft weet Heck niet. ,,Als dat zo is dan zal het voor één bijzonder optreden zijn. De agenda van Crazy Little Things en van de andere muzikanten staat zo vol dat een volledige comeback op dit moment geen optie is.”

Gratis!

Op De T – 2022

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022, vindt de 10e editie van het festival plaats op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom. Op De T Festival is een festival voor jong en oud. Toegang is helemaal gratis! De artiesten van het Op De T Festival 2022 zijn bekend: 666 The Nightmare, Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen, De …

bekijk editie

Wilhelminaveld

Wilhelminaveld, Bergen op Zoom, Nederland