Dit jaar stonden op het affiche The Vision of Johanna, Bas de Meijer, The Calicos, The Juke Joints en The Rootsriders.

60391206_2211831712241106_250304882920128512_o

The Vision of JohannaTVOJ foto youtube

The Vision of Johanna werd in 2006 opgericht door Hanneke van Andel en Arjan van Diepeningen. Vanaf die tijd heeft de band meerdere formaties gekend. In 2015 hebben Pascal Vermeulen (drums) en Sander van Gaans (gitaar) hun intreden gedaan.

Het debuutalbum‚ ‘Mindrunning’ (Suburban Records 2011), werd door de media goed ontvangen en ze stonden in het voorprogramma van onder andere Sabrina Starke en Douwe Bob.

The Vision of Johanna is een soulful popband met brede smaakpapillen voor funk, soul en pop en dat is terug te horen in de singles ‘Born Free’ (2013) en ‘Painting Colors’ (2016). Hun nieuwste EP ‘Little Sister’ is in het najaar van 2018 uitgekomen.

Bas de MeijerBasDeMeijer-2019-1

Bas de Meijer is geen onbekend gezicht in de Hip Hop scene. Onder zijn vorig alias BDM won hij in 2007 de prestigieuze muziek prijs ‘Hooikoorts’ waarna vele optredens volgden waaronder op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen.

In 2009 verscheen in samenwerking met compagnon DJ Tempo de EP ‘Illegaal Woorden Bezit’ en in 2010 de EP ‘Het Zeeuwse Hoofdmenu’ wat in een uitverkochte ‘De Spot’

in Middelburg gepresenteerd werd.

Op zijn debuutalbum ‘Mijn Moment’, wat in 2014 verscheen, werkte hij onder andere samen met Danny Vera aan het nummer ‘What Life Brings’. Dit nummer werd onder andere bij 3FM en in een uitverkocht Paradiso ten gehore gebracht. In 2016 werd dit opgevolgd met zijn 2e studio album ‘Op Eigen Kracht’.

Sinds 2018 speelt Bas de Meijer onder zijn eigen naam en is hij een muzikalere weg ingeslagen door met een complete live band te gaan spelen. Bas wil een volwassen sound neer zetten en een breed publiek aanspreken. Op 14 Juni 2018 zag de EP ‘Vanaf Hier’ het licht.

The Calicoslowres_the_calicos_promo

 The Calicos zijn hét Belgische antwoord op The War on Drugs. Zij wonnen Humo’s Rock Rally 2018 met sferische gitaar/indierock met americana-toetsen. De jury prees de band voor haar maturiteit en vakmanschap. Het zestal onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Voer voor fans van Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams en Neil Young.

Na een mooie festivalzomer, toerde The Calicos met een Belgische clubtour in het najaar. Our House, hun eerste single die in september uitkwam en geproduced werd door Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar), werd opgepikt door Radio 1 en Studio Brussel.

Op 11 januari 2019 kwam hun tweede single Driftwood uit bij Mayway Records. De song is de missing link tussen hun eigen – Europese – roots en de invloeden van Amerikaanse helden als Ryan Adams, Chris Isaak of Wilco.

The Juke JointsJUKE JOINTS (Photo by Jan van den Berg no copyrights)

 De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for ‘Best Dutch Blues Band’ zetten nu inmiddels ruim 35 jaar de internationale podia in vuur en vlam. Dat werd in jubileumjaar 2018 luister bijgezet met een nieuwe live CD/DVD ’35 Years of Rock Rollin Blues’ en maakte Omroep Zeeland de documentaire This Is It ’35 jaar blues van Zeeuwse bodem’.

The Juke Joints stonden op festivals en club podia door heel Europa, Curaçao, USA, en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en België  o.a. North Sea Jazz, BRBF Peer Belgie en Bospop Weert. Ze deelden de met oa, Kim Wilson, Ten Years After, Jan Akkerman en Joe Bonamassa.

The RootsridersRootsriders Press Pic HR

De muzikanten achter Europa’s beste Bob Marley tribute keren dit voorjaar terug met LEGEND35, een hommage aan het beroemde verzamelalbum van de koning van de Reggae. Deze plaat verscheen 3 jaar na Marley’s dood maar groeide daarna uit tot wereldwijd een van de best verkochte albums allertijden. Veel van zijn bekendste liedjes zijn op deze plaat terug te vinden en behoeven tot ver buiten de reggae scene nauwelijks nog introductie. Legend toont Marley’s in al zijn veelzijdigheid en glorie met nummers als I Shot The Sheriff, No Woman No Cry, Could You Be Loved, Jamming en Redemption Song.

Hoewel the Rootsriders normaal gesproken niet graag leunen op enkel Marley’s bekendste songs, kijken de bandleden er juist naar uit om in dit jubileumjaar eens een keer vooral Marley’s meest bekende liedjes ten gehore te mogen brengen.