Groen

Ieder jaar streven wij ernaar om Op De T Festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. Dit doen wij onder andere samen met afvalverwerker Saver.

Ons afval wordt gescheiden en we maken gebruik van bekers gemaakt van bioplastic bekers die ingezameld kunnen worden tegen een beloning, hierdoor zorgen wij ervoor dat ze niet plat getrapt op het veld blijven liggen. Onze herbruikbare biertrees worden gemaakt van aardappelzetmeel.

Om alle optredens, bars en eetgelegenheden te kunnen voorzien van stroom maken wij gebruik van groene stroom en een hybride aggregaat die gevuld is met windenergie. Ook vragen wij onze bezoekers zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar Op De T Festival te komen.

Grondstoffenbus

In de kinderhoek vind je de Grondstoffenbus van Saver. Stap in deze bus en maak kennis met de wereld van afval en grondstoffen. De Grondstoffenbus is een rijdend klaslokaal waarin kinderen leren waarom het scheiden van afval zo belangrijk is: afval is grondstof voor nieuwe producten. Hoe beter gescheiden, dus hoe ‘schoner’ de afvalstroom, des te beter is deze te recyclen. Door belangrijke grondstoffen te hergebruiken, hoeven we deze niet opnieuw te delven. Zo sparen we de aarde en het milieu én geven we afval meer waarde!

Afvalstoffenbus