Met het Wilhelminaveld vlak voor de deur, kon Gebouw-T het niet laten om een muziekfestival te organiseren. Het Wilhelminaveld is namelijk uitermate geschikt voor optredens, zo blijkt al uit het succes van de Palm Parkies die elke zomer weer op het veldje plaats vinden. Het Op De T Festival is een gratis festival wat voor de eerste keer plaats vond in 2011 op Hemelvaartsdag. Inmiddels zijn we toe aan de negende(!) editie. Wederom op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019. Naast optredens van diverse bands, met uit een lopende stijlen, is er ook een festivalmarkt en een kinderhoek aanwezig. Tevens zijn er eetgelegenheden, dus geen reden om vroeg naar huis te gaan! Na de activiteiten op het veld is het feest nog lang niet over, want dan is er een afterparty in Gebouw-T!

Vrijwilligers

Op De T kan niet plaats vinden zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen achter de bar, bij promotionele activiteiten en bij de op- en afbouw van het festival. Lijkt het jou wel wat om met een gezellige club mensen samen te werken aan dit toffe festival? Stuur dan even een berichtje naar info[at]gebouw-t.nl, dan nemen we contact met je op!

Historie

Tijdens het Op De T festival van 2011 waren er onder andere optredens van Johnny Booze and the Voltones, The Kik, Dimestore Hoodoo, La Boutique Fantastique en JP & Seeger Session Band. Op de afterparty in Gebouw-T stonden Def P & The Beatbusters.

In 2012 stonden Def Americans, One Day Flies, De Hobbyisten, Old Main Drag, The Blue Hogs en Monocle Mint op het podium.

In 2013 stonden Fully Revised and Updated, Farstreet feat Jasper Verstraaten, Reservoir Dogs Band, Leah Rosier And The Two Rootsband en Memphis Maniacs op het podium.

In 2014 stonden Knarsetand, Amariszi, Harry Mo, Duke John en Bradley’s Circus op het podium.

In 2015 stonden Danny Vera, TemTemPiés, King Dalton, Smelly Kitchen, Chubby Louis op het podium.

In 2016 stonden Gifter, Grandview Avenue, Dreadless, Jungle By Night en The Fabulous WannaBeatles op het podium.

In 2017 genoten we van Hind Hakki, Convoi Exceptionnel, Terra Volta, Michelle David & The Gospel Sessions en 666 The Nightmare.

In 2018 stonden Hippe Gasten, Sven Hammond, The Havanas, Papa GoNi en Flat Funk Rock Out op het affiche.

Huisregels

Iedereen is van harte welkom bij Op De T Festival. Om het voor iedereen gezellig en verantwoord te houden, geldt een aantal regels:

 • Volg aanwijzingen van het Op De T- en veiligheidspersoneel op.
 • Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18, er kan om legitimatie worden gevraagd.
 • Wapens, gevaarlijke voorwerpen en spuitbussen zijn niet toegestaan op het festivalterrein en worden in beslag genomen.
 • Het is verboden alcoholische dranken, glaswerk en blikjes mee te nemen op het festivalterrein.
 • Handel in, en gebruik van, soft- en harddrugs, is ten strengste verboden
 • Ongewenst sexueel gedrag wordt op geen enkele manier getolereerd.
 • Op elke vorm van agressief of discrimerend gedrag volgt een ontzegging
 • De organisatie van Op De T Festival kan niet aansprakelijk worden gesteld voor zoekgeraakte spullen of enig (lichamelijk) letsel dat op of nabij het festivalterrein wordt aangedaan.
 • Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren en te sampelen op en nabij het festivalterrein.
 • Crowdsurfen is verboden.
 • Houdt rekening met elkaar en met onze buren! Overlast in de omgeving van Op De T wordt niet toegestaan
 • Wanneer wij denken dat er sprake is van een teveel aan alcoholinname, kan de toegang tot de afterparty ontzegd worden.

Bij overtreding van deze regels kan je de toegang tot het festivalterrein ontzegd worden. In geval van twijfel of discussie heeft de festivalorganisatie altijd gelijk. Van overtredingen en misdrijven wordt altijd aangifte gedaan bij de politie.